El passat dissabte 30 de novembre de 2024, va tenir lloc una nova edició de la nostra esperada Roda d'Estils, una activitat anual que ens permet explorar a fons un estil de cervesa o una família d'estils a través d'un tast guiat. Aquest any, la roda d'estils estava dedicada a les IPAs més top que es poden trobar als EUA i Europa, i no va decebre.
L'esdeveniment es va celebrar al Birrot de Jafre, un espai perfecte per gaudir d'aquest tipus de trobades, amb un ambient acollidor i una organització impecable. La jornada va començar puntualment a les 12h, amb l'emoció palpable entre els assistents, ansiosos per descobrir les cerveses seleccionades per a aquest tast.
La selecció va ser simplement espectacular. Des de Nova York, la doble IPA Green Power d'Other Half va ser un autèntic plaer per als amants de les IPAs, destacant pels seus matisos de llúpol fresc i vibrant. La Green Power ofereix un perfil de fruites madures amb llavors de meló, meló d'Alger i llorer, acompanyat d'una lleugera acidesa. Aroma amb tons de meló, llorer i una lleugera nota cítrica de llimona i mandarina. Els llúpols Mosaic, Motueka i Chinook proporcionen una nota picant i floral que equilibra perfectament els sabors fruitosos.
Des d'Anglaterra, vam gaudir de la doble IPA de Verdant, creada per celebrar el seu 10è aniversari 10 Yrs x Fidens. Aroma amb notes predominants de fruits tropicals com el mango i la pinya, acompanyades d'un toc cítric de taronja i llimona. També s'aprecien matisos herbacis i resinosos. Llúpols Citra, Nelson Sauvin, NZH. 30 grams per litre de dry hop!!
.
També des dels EUA, però aquesta vegada des de Los Àngeles, vam provar la doble IPA Intersections de Monkish, que va ser un èxit absolut, amb una combinació única de llúpols. L'aroma és intens i complex, amb notes de fruites tropicals com el mango i la pinya, acompanyades de matisos herbals i resinosos dels llúpols Motueka i Galaxy. Les fruites tropicals es confirmen, amb una dolçor subtil que es contraposa a l'amargor marcada dels llúpols. Mango and pomelo, i un gust final cremós de civada.
Des de la costa est dels EUA, concretament d'Albany, vam tenir l'oportunitat de tastar la doble IPA Jasper de Fidens, una de les cerveseres més emergents del moment. Aquesta cervesa va destacar per la seva complexitat i profunditat de sabor. DDH de Citra per a aconseguir mandarina, pomelo, cítrica i molt cremosa.
Per finalitzar aquest magnífic tast, vam gaudir de la triple IPA Boss Mode de Soma Beer, una de les millors cerveseres d'Europa i que tenim ben a prop. Aroma és intens i complex, amb notes de fruites tropicals com la taronja, el mango i la pinya, acompanyades de matisos herbals i resinosos. Les fruites tropicals es confirmen, amb una dolçor subtil que es contraposa a l'amargor marcada dels llúpols. Aquesta cervesa, amb els seus 10,5% ABV, va ser l'acabament perfecte per a una jornada dedicada a les IPAs.
L'acte va ser conduit magistralment pel mateix Ramon Prats, de Soma, qui ens va proporcionar detalls fascinants sobre el procediment d'el·laboració, anècdotes de les cerveseries, les tendències de moda i els llúpols que més ho estan petant actualment. Les seves explicacions van enriquir l'experiència i van permetre als assistents apreciar encara més cada cervesa. Tot un privilegi excepcional només a l'abast dels socis del Tirador!
A més del tast de cerveses, els participants van gaudir dels aperitius habituals del "Patró", que van complementar perfectament les IPAs seleccionades. Els aperitius van ser una delícia i van contribuir a crear un ambient de germanor i camaraderia entre tots els socis.
La Roda d'Estils 2024 ha estat un èxit rotund, gràcies a la participació activa de tots els assistents i a l'organització impecable de l'equip del Birrot de Jafre. Aquest esdeveniment no només ens ha permès gaudir de cerveses excepcionals, sinó també enfortir els llaços dins de la nostra comunitat cervesera.
Estem ja desitjant la propera edició de la Roda d'Estils, amb la seguretat que seguirà oferint-nos moments únics i descobriments cervesers inoblidables. Gràcies a tots per la vostra assistència i per fer d'aquest esdeveniment una experiència tan especial.
Salut i birres! 🍻
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada